Schilderachtig wonen

In Schiedam-Kethel

De Schiedamse Meesters is een uniek project. Niet in de laatste plaats omdat toekomstige bewoners al in een vroeg stadium zijn betrokken bij de plannen en mee hebben gedacht over bijvoorbeeld de indeling en uitstraling van de woningen. Door middel van een Denktank Evenement en digitale enquêtes hebben we om input gevraagd voor de woningtypes, architectuurstijl en het stedenbouwkundige plan. We hebben veel waardevolle input gekregen!

De architect is aan de slag gegaan met de door de Denktank gekozen jaren ’30 stijl. De woningen zorgen gezamenlijk voor een gevarieerd straatbeeld. Half-vrijstaande woningen worden afgewisseld met korte rijtjes eengezinswoningen. De asymmetrische plaatsing van de woningen en de variatie in type, karakter en diepte van de voortuin creëren een verrassende compositie en een aansprekende woonbeleving.

Ook in de detaillering zijn de voorkeuren van de Denktank zoveel mogelijk opgevolgd. De kleuren van het metselwerk (aardetinten), de kozijnen en de voordeuren, maar ook het type voordeur komen voort uit de wensen van de toekomstige bewoners. In het stedenbouwkundig plan zijn aanpassingen doorgevoerd om parkeren op eigen terrein voor alle woningen mogelijk te maken.